Zij komt naar het Forum ! Ze is van Portugese origine

PastedGraphic-1 (1)

Adriana Costa Santos, 24 jaar, is afkomstig uit Lissabon. Ze studeerde politieke wetenschappen en internationale betrekkingen in Lissabon en Bologna.

Toen ze 3 jaar geleden aankwam in Brussel, sloot ze zich aan als vrijwilliger bij het Burgerplatform om voor een maand te werken in het Maximiliaanpark. Ze is nooit meer weggegaan. Ze bracht verslag uit over haar veldwerk in een Portugees dagblad om haar werk in Brussel nog meer impact te geven. In 2016 ontving ze de prijs voor journalistiek in de categorie mensenrechten.

Samen met Mehdi Kassou is ze voorzitter van het Burgerplatform voor Ondersteuning van de Vluchtelingen, (BrxRefugees – 10.000 actieve vrijwilligers en 47.000 leden), ze coördineert de huisvesting (200.000 overnachtingen van vluchtelingen bij burgers, in gezamenlijke huisvesting en in het opvangcentrum Porte d’Ulysse). Op 19 oktober ontvingen het Platform en zijn 47.000 burgers in de Senaat de Prijs Henri La Fontaine 2018 voor Humanisme voor hun bijdrage tot de vrije meningsuiting.

Adriana volgt eveneens een Master in de Antropologie aan de ULB (Downwards Social Mobility among the refugees is het onderwerp van haar masterscriptie).

Samen met M. Kassou schreef ze het voorwoord voor het boek Au-delà des frontières1, van F. Gemenne en P. Verbeeren.

1 (Voorbij de grenzen)

Publicités